C:\Users\Fédra\Pictures\Florida iphone 2016 (úszó edzőtábor)\Floridai képekNovotny Attilától\DSCN6119.JPG

Sziasztok!

Sok minden történt az elmúlt időben velem, ezért gondoltam, hogy blogolok most egyet! Kezdem onnan, hogy a CET után közel két hétre legyűrt az influenza, melyet követően még plusz egy-két hétig továbbra sem éreztem egészségügyileg magamat a toppon. Nehezen zökkentem vissza az edzésekbe, nem igazán tudtam magam utolérni. Elég rossz érzés volt az, hogy mondhatni fél évvel korábbi eredményeket produkáltam. Ennek ellenére azonban edzettem és csináltam keményen a programot.

Majd február végén kaptam egy megkeresést a Magyar Úszó Szövetségtől, hogy elkísérném-e gyúróként a válogatott úszó csapatot edzőtáborukba, Floridába.

tovább >>

Az elmúlt pár hét nagyon sok boldogsággal telt. Az első a sorban az esküvőm. Elvettem életem szerelmét! Majd sorban jöttek a magamhoz mért remek eredmények.
   
Kezdtem a sort tripla tarkón guggolással 185kg-ba. Követte egy nagy mérföldkő, 150kg-os lökés állványból.

tovább >>

Túl az év első versenyén, lezárult egy nehéz időszak, megkönnyebbültem!

 
Az elmúlt két hónap nagyon feszült időszak volt számomra, ezért is örülök annak, hogy már vége. A gondot elsősorban a vállsérülésem okozta, ami gyakorlatilag a Fitparádé óta fennáll. Zavart a közeledő verseny érzete, az, hogy vállfájdalmam miatt nem tudok és az idő hiánya miatt talán nem is leszek felkészült a megmérettetésre.
   

A felsőtestembe az erő, a lökések és nyomások nehezen tértek vissza. Az edzések során szinte egyfolytában értek a kudarcok, amiket az edzőmmel nehezen éltünk meg.

tovább >>

2016 nagyon izgalmas év számomra. Párhuzamosan készülök idén a súlyemelő és CrossFit versenyeimre. Február első hetében a CET-en fogok szerepelni, majd áprilisban felnőtt súlyemelő EB-n.

Lehetőséget kaptam, hogy részt vehessek  a tatai súlyemelő táborokban. Itt rengeteg újat tanulok Haragos Attilától, valamint ezekben a napokban tényleg semmi mással nem kell, hogy foglalkozzak, mint hogy edzek, egyek és pihenjek.

tovább >>

Ismét jelentkezem egy kisebb szünet után.
 
Az elmúlt másfél hónap a regeneráció és a feltöltődés jegyében telt. Kicsit elvettünk az edzésekből, tartottunk egy kis szünetet is. Az ünnepeket sikerült jól eltölteni a szeretteim körében, de az új évben ismét gőzerővel nekiláttunk a munkának. Hátráltatta ezt sok apró sérülés, de nekiláttunk egyfajta kiegészítésképp gyógytornásszal dolgozni.

tovább >>

Sziasztok! Ismét eltelt egy kis idő a legutóbbi bejegyzésem óta. Belekezdtünk a 2016-os évbe és az első kitűzött célom teljesítve: kijutottam 5. kvalifikációs hellyel a Central Europe Throwdown-ra. Az 1 év crossfitezéssel sikerült már annyi rutint szereznem, hogy nem kellett sokat bajlódnom a kvalifikációval (egyszer csináltam őket), aminek nagyon örültem, mert eddig ez nagy stresszt jelentett számomra!
Tavaly ez a verseny (CET) volt az első nemzetközi versenyem, amire akkor 10-ként jutottam ki, és hozzáfűzném nagyon izgultam, mert nem tudtam még gyűrű muscle up-ozni és úgy éreztem, nem vagyok még odavaló. Bekerültem élőben is a döntőbe, ahol elő is jött a várva várt muscle up.

tovább >>

Sok minden történt mostanában körülöttem! Még mindig az alapozás időszakában vagyunk, amiről már az előző bejegyzésemben is írtam. Nagyon jól haladunk Tomival a felkészülésben, sokat erősödtem minden téren és egyre közeledem a kitűzött céljaim felé.

Szinte minden edzésen valamilyen formában foglalkozunk a súlyemeléssel, a technikám csiszolásával. Ebben az időszakban technikailag a felvételem sokat javult, a lábaim erősödésének köszönhetően az elemelésben is elkezdtem szépen fejlődni.

Még mindig a nagy kedvencem a szakítás, amire most ráéreztem és bevallom néha még magamon is meglepődök, hogy mire vagyok képes! A felsőtestes edzéseimet jelenleg egy kisebb vállsérülés hátráltatja, de rajta vagyunk az ügyön és elkezdtük a kezelését.

tovább >>

Az elmúlt hetek sok WODozással, illetve a súlyemelés technikám csiszolásával teltek.

A hosszabb súlyemelő időszak után jó érzés ismét visszarázódni a CrossFitbe. December 12-én már indulok is a Hungarian Showdown versenyén, ami a megszokottól eltérően 3 részből fog állni. Külön súlyemelés, saját testes és wodozós rész.

Ezt követi a februári pozsonyi verseny, majd az Open.

tovább >>

Újra jelentkezem Baranyából!

Ez a pár hét sok szép dolgot hozott nekem. Egy kis terhelés visszavétel után nagyon jó dolgok történtek.
Múlt héten kezdtem egy kis "Majomkodással”, letoltam a King Kong-ot, ami meglepetésemre nem volt annyira gázos. Élveztem a nagy súlyokat, egy picit ellazáztam az elejét, de meg vagyok elégedve!

Láttam egy remek dolgot az egyik női #crossfit atlétától, Camilletől, hogy most kezdett el öv nélkül dolgozni nagy súlyokkal, hogy a törzse erősebb legyen. Ezt a gondolatmenetet követve elkezdtem rászoktatni magam az öv nélküli munkára nagy súlyoknál is.

tovább >>

1)
Dips 10kg 3, 20kg 3, 30kg 3, 40kg 6*5
 
2)
Gumilabda törzs mobilizálás oldalra 8
Gumilabda kézállásba húzás 8

   
3)
Planche-hold kisvason 15sec
Gumiszalaggal planche-push
L-sit handstand
Max handstand 5 kör
   
1)
Gumilabda kézállásba húzás 8
Gumilabda törzs mobilizálás oldalra 8
L-sit handstand
2. 5 kg tárcsa fekvésbe
Mobilizálás planche
   
2)
Dips 10kg 3, 20kg 3, 30kg 3, 40kg 6*5
 
3)
Planche-hold kisvason 15sec
Gumiszalaggal planche-push
Max handstand
5 kör
 
4)
Ring dips
Triceps extensions
 
5) Pushup
 
6) Face pulls rings
  .

tovább >>

   1 2 3 4 5 6 7 8   >>