Sok minden történt mostanában körülöttem! Még mindig az alapozás időszakában vagyunk, amiről már az előző bejegyzésemben is írtam. Nagyon jól haladunk Tomival a felkészülésben, sokat erősödtem minden téren és egyre közeledem a kitűzött céljaim felé.

Szinte minden edzésen valamilyen formában foglalkozunk a súlyemeléssel, a technikám csiszolásával. Ebben az időszakban technikailag a felvételem sokat javult, a lábaim erősödésének köszönhetően az elemelésben is elkezdtem szépen fejlődni.

Még mindig a nagy kedvencem a szakítás, amire most ráéreztem és bevallom néha még magamon is meglepődök, hogy mire vagyok képes! A felsőtestes edzéseimet jelenleg egy kisebb vállsérülés hátráltatja, de rajta vagyunk az ügyön és elkezdtük a kezelését.

A múlt héttől az életemet egy magánéleti válság nehezíti meg. A megszokott jókedvű hétköznapjaim átváltoztak szomorú, ideges és álmatlan napokká. Nagyon zavart, hogy pont, mikor eljött a bizonyítás ideje, akkor történik ez velem. A hét közepén el kellett készíteni a Central Europe Throwdown első kvalifikációs WOD videóját, majd rápihenni és koncentrálni a hétvégi versenyre, a Hungarian Showdownra. Szerencsére mind a két feladatomat tudásomnak megfelelően teljesíteni tudtam, mivel nagyon akartam és komolyan is vettem őket. A felpörgetésre a Fireworks-öt vetettem be.
 


Gyöngyösön került megrendezésre a Hungarian Showdown, a Crossfit Gemmeopolis szuper termében. A verseny hangulata és az izgi WOD-ok segítették elfeledtetni a gondjaimat és tudtam a feladatokra 100%-ban koncentrálni. A versenyen a megszokottól eltérően külön lehetett három kategóriába, WOD típusban nevezni. Én a súlyemelés és a metcon-os feladatokban indultam, a gimnasztikát a vállam miatt kihagytam.

A legjobban a súlyemelést élveztem. 10 perc alatt kellett kihozni magunkból a maximális szakítást és lökést is. Nekem olyannyira sikerült kihoznom magamból a maxot, hogy mind a kettőből PR-oztam, igaz, hogy csak egy és fél kilókkal döntöttem meg eddigi rekordjaimat, de idegen környezetben és ráadásul versenyen! Nagyon meg voltam elégedve az eredményemmel: 76/88 kg!

 A metconos feladatok a következőkből álltak:

WOD 1

15 GTOH 40 kg

10 burpee over bar

15 GTOH

Ebben a feladatban 2. helyen végeztem Bea mögött. Azt hiszem, ebben eltaktikáztam magam, egész pontosan úgy döntöttünk, hogy mivel nagy jelentőséget nem tulajdonítottunk az eredménynek (elsősorban súlyemelést jöttünk gyakorolni), megrizikózzuk a senki más által nem alkalmazott touch and go helyből szakítást. Az első rész le is ment így, de a másodiknál látszott, hogy váltani kell helyből felvétel-lökésre, amiben még nincs akkora rutinom, kellett pár ismétlés, amire hatékonyan felpörögtem benne, így a WOD-ot nem tudtam behúzni, kb. egy tucat másodperccel lemaradtam.

WOD 2

AMRAP 8’:

25 cal rowing

25 box jump 60 cm

25 WB

25 T2B

25 m OH lunge 2x16 kg


Én az ehhez hasonló metconos feladatok miatt szerettem bele a crossfitbe, így vártam nagyon ezt a WOD-ot, amit végül sikerült is megnyernem! Mivel az első WOD-ban Bea győzött, a másodikban én, így döntetlenre álltunk, ezért rendeztek nekünk egy ad hoc döntő WOD-ot, ami a következőből állt:

40 m ingafutás

20 GHD felülés

40 m ingafutás

20 am. swing 24 kg

40 m ingafutás


Sajnos már az elején, a GHD felülésnél némi hátrányt szereztem – nincs ebben rutinom még – és nem tudtam a végére sem behozni Beán azt a pár másodpercet, túl rövid volt ez a WOD ahhoz, így a metcon kategóriában összetett 2. helyezést értem el!
 A héten vár még rám egy CET 2. kvalifikációs videó, amit nem szeretnénk többször megcsinálni! :) A konklúzióról a következő fejezetben számolok majd be!

Scitec Nutrition - Balanced RecoveryScitec Nutrition - Ultra Concentrated Omega-3Scitec Nutrition - 12 Rounds Intra-WorkoutScitec Nutrition - Multi Pro Plus