Túl az év első versenyén, lezárult egy nehéz időszak, megkönnyebbültem!

 
Az elmúlt két hónap nagyon feszült időszak volt számomra, ezért is örülök annak, hogy már vége. A gondot elsősorban a vállsérülésem okozta, ami gyakorlatilag a Fitparádé óta fennáll. Zavart a közeledő verseny érzete, az, hogy vállfájdalmam miatt nem tudok és az idő hiánya miatt talán nem is leszek felkészült a megmérettetésre.
 

 

A felsőtestembe az erő, a lökések és nyomások nehezen tértek vissza. Az edzések során szinte egyfolytában értek a kudarcok, amiket az edzőmmel nehezen éltünk meg. Egy dolgot tudtam csak tenni, mégpedig bízni abban, hogy a következő edzés talán már jobban sikerül. Tamással reálisan láttuk a helyzetet, egy döntős helyezéssel már elégedettek lennénk a várva várt Central Europe Throwdown-on. Sajnáltam, hogy a versenyen 1-2 komolyabb versenyző nem indult el.


A CET-en ért néhány pozitív dolog, aminek nagyon örülök és megosztom veletek is. ☺ Elmondhatom, hogy végre készség szintűvé vált bennem néhány gyakorlat, kiderült, hogy már versenyen is teljesíteni tudok. Ilyen például a butterfly chest to bar és a hiba nélküli double underek. Lehet, hogy sokan megmosolyogják ezt, de kellett egy jó év mire beértek nálam ezek a gyakorlatok!

 


 
Röviden a versenyről: az első három WOD után holtversenyben másodikként jutottam a döntőbe. Ennek nagyon örültem, mert a sérülésem miatti nem 100%-os felkészülés okán egyáltalán nem számítottam erre mint garantált dolog.

 
A döntőt sajnos eléggé elrontottam, ami igen bánt és valószínű, hogy még egy jó darabig bántani is fog. Az Abmat-en végzendő, egyébként sem a sérülés előtti erejében lévő HSPU nem ment kifogástalanul. Végeredményben sikerült teljesítenünk a kitűzött célunkat, döntőztem és 6. lettem, ami egyben javulás is a tavalyi 10. helyhez képest!

 


Mindezek ellenére elégedettséget valahogy nem érzek. Azonban úgy gondolom, hogy jó úton járunk, és ez még jobban ösztönöz arra, hogy egyre jobb legyek az elkövetkezőkben. Az alapos felkészültséget megcélozva az elkövetkező hónapokban nem tervezünk versenyen való indulást. Edzeni, fejlődni kell minden téren!
Scitec Nutrition - Balanced RecoveryScitec Nutrition - Ultra Concentrated Omega-3Scitec Nutrition - 12 Rounds Intra-WorkoutScitec Nutrition - Multi Pro Plus