Sziasztok!

Sok minden történt az elmúlt időben velem, ezért gondoltam, hogy blogolok most egyet! Kezdem onnan, hogy a CET után közel két hétre legyűrt az influenza, melyet követően még plusz egy-két hétig továbbra sem éreztem egészségügyileg magamat a toppon. Nehezen zökkentem vissza az edzésekbe, nem igazán tudtam magam utolérni. Elég rossz érzés volt az, hogy mondhatni fél évvel korábbi eredményeket produkáltam. Ennek ellenére azonban edzettem és csináltam keményen a programot.

Majd február végén kaptam egy megkeresést a Magyar Úszó Szövetségtől, hogy elkísérném-e gyúróként a válogatott úszó csapatot edzőtáborukba, Floridába. Bevallom örültem az ajánlatnak, éreztem, hogy jól fog jönni nekem egy kis környezetváltozás. Abból adódóan, hogy már tavaly is kaptam lehetőséget Izraelbe, majd Svájcba elkísérni a csapatot, tudtam, hogy egy jó kis közegben kerülök.

 

C:\Users\Fédra\Pictures\Florida iphone 2016 (úszó edzőtábor)\Floridai képekNovotny Attilától\DSCN6119.JPG​A sportolók edzéshez való hozzáállása példaértékű, egyben motiváló számomra, hiszen tele vannak álmokkal. Nap, mint nap megvívják saját kis harcaikat, hogy elérjék céljaikat. Kajakosként én is sok válogatott táborban vettem részt, tudtam, hogy ez a két hét a csapat számára a kőkemény munkáról fog szólni. Ebből adódóan azzal a tervvel indultam, hogy én is edzőtáborosra veszem a formát! Így a munka mellett szorgalmasan végeztem a gyakran napi két edzésemet. Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, hiszen sokat kellett dolgoznom. Azonban, aki ismer, az tudja, hogy itthon négyszer ekkora fordulaton pörgök, ezért végülis pihentetőbb volt számomra, hogy „csak” a masszírozásra és az edzésre kellett koncentrálnom abban a gyönyörű szép nyári melegben.

 

                                                       C:\Users\Fédra\Pictures\Florida iphone 2016 (úszó edzőtábor)\2016-03-25\443.JPG​A Coral Springs Aquatic Complex konditermében készültem két héten keresztül elképzeléseimhez tartva magam. Amíg az úszók kinn a medencében edzettek, addig én odabenn szorgoskodtam a kiírt programommal. Edzőmmel – aki nem volt túl lelkes az utazásom miatt a betegségből kilábolásom után rögvest  – neten tartottam a kapcsolatot. Megjegyzem, hogy amióta Tamással együtt dolgozok, ennyi időt még nem edzettem nélküle.


Tamásról tudni kell, hogy jó néhány tanítványt irányít sikeresen a távolból, így ezt a módszert most én is letesztelhettem. Az edzéseim során a sok evezés, guggolás mellett gyűjtögettem a bar MU-kat is szép számban, amit kezdek már-már élvezni is. Az olimpiai súlyemelést picit hanyagolni kellett, mert a teremben nem igazán lehetett a súlyokat dobálni. A mellen guggolás már odakinn kezdett bíztató jeleket mutatni. Összességében hajtottam magam rendesen, de még mindig nem voltam megelégedve az edzéseim eredményeivel!
 

C:\Users\Fédra\Pictures\Florida iphone 2016 (úszó edzőtábor)\2016-03-25\458.PNG

                                                   

Az úszók pihenőnapjain szerencsére volt lehetőség egy kicsit turistáskodni is. Eljutottam Miamiba, ahol speed boat-tal jártuk be a partot, valamint láthattam a sztárok luxusvilláit. Reggeli sétát tettünk a Deerfield Beach-en, az Everglades mocsárban pedig airboat-tal száguldozva néztünk aligátorokat, majd foghattam is a kezemben egy kisebb példányt. Mindegyik programot nagyon élveztem!

 

C:\Users\Fédra\Pictures\Florida iphone 2016 (úszó edzőtábor)\2016-03-25\643.JPG C:\Users\Fédra\Pictures\Florida iphone 2016 (úszó edzőtábor)\2016-03-25\557.JPG


Múlt hét pénteken értem haza és a reptérről egyenesen a terembe, a Budapest Barbellbe vezetett az utam, az egynapos utazás után kicsit átmozgattam magam! Tamással átbeszéltük a történteket, és már vártam a másnapot, hogy egy kicsit pihentebben vághassak bele az itthoni edzésbe. Kedvemet egy 90 kg feletti felvétel egyből feldobta, így elégedetten utaztam haza Húsvétra családomhoz Miskolcra. Otthon kipihentem az utazás fáradalmait, ezenkívül sikerült egy családi szlovákai túrával is feltöltődni. Bevallom sokat járt a fejemben a crossfit... lehet ez már valamiféle betegség! :D

 Húsvét hétfőn délután pedig folytatódott a móka, már csak így nevezem, mert annyira örülök az elért eredményeknek. Max szakítással kezdtük az edzést és hihetetlen számomra, de kiszakítottam a 80 kg-ot, 4 kg-ot fejlődtem! Igaz, hogy technikalag valahogy mostanában nem érzem még úgy mint rég, a vállproblémáim előtt, de sikerült!
 Majd folytattuk az edzést max felvétel-lökéssel. Mivel pénteken is felvettem többet, mint 90 kg, ezért ebben a magasságban akartunk lökni is ezen a napon. SIKERÜLT!

Végre beért a sok munka és utolértem önmagam, remélem az elkövetkező időszakban csak jó hírekkel jelentkezek! Ehhez hozzájárul az is, hogy monitorozzuk a regenerálódásomat és az új Recovery Adaptogens termékkel segítem az “edzhetőségemet”, a tréningek hatásának meggyorsítását.

A következő versenyem a budapesti Hunger Games :D lesz (Hungarian Games) májusban.
 

Scitec Nutrition - Balanced RecoveryScitec Nutrition - Ultra Concentrated Omega-3Scitec Nutrition - 12 Rounds Intra-WorkoutScitec Nutrition - Multi Pro Plus