2014 CrossFit Games Regionális 1. hét összefoglaló

Lezajlott a Regionális első hete és számomra sok meglepő fordulatot hozott. Ezt én leginkább az idei WOD-oknak tudom be. Eddig a Regionális arról volt híres, hogy az igazi, keményvonalas, retro, nagyon nehéz feladatsorok szerepelnek a három nap alatt. Idén ebben történ némi változás, és egy picit eltolódott ez a látványosság felé, persze ez az én véleményem. Összehasonlíthatatlan a tavalyi évvel, ahol csak a 4x100-as WOD durvább volt, mint idén a három nap együtt. Először úgy gondoltam, hogy csak én vagyok ezen a véleményen, de ahogy a hivatalos oldalon olvasom a kommenteket és a blogokat az interneten, mindenhol ez a téma és sokan hasonló véleményen vannak, mint én.

Viszont nem gondolnám, hogy baj ez, hiszen már az első hét is nagyon izgalmas meglepetéseket hozott és a biztos befutók sok helyen elmaradtak a várt helyezéseiktől. Úgyhogy kíváncsian várom a "nagyobb" régiókat, akiknek bár több idejük van készülni a feladatsorokra, de szerintem ettől függetlenül lesznek még nem várt fordulatok!

South East

A férfiaknál Noah Ohlsen nagyon magasan verte a régiót, 28 pontos előnnyel állhatott fel a dobogó tetejére. Mindezt úgy, hogy a 7-ből egyetlen egy WOD-ot nyert "csak", viszont a szakításon kívül mindegyikben rendkívül jól szerepelt. Noah állítólag 2011-ben önkéntesként dolgozott a Regionálison, és akkor tett egy ígéretet Dave Castronak, hogy ő bizony ki fog jutni a Games-re. Akkor hajrá! :)

A második Jeff Evans, aki tavaly a 8-ik helyen végzett, a harmadik pedig Travis Mayer, aki épphogy csak felcsúszott a dobogóra egy nem éppen kiegyensúlyozott három napos szereplés után. 

Az előző írásomban már említett Daniel Petro csak a 19-ik lett, de azért az utolsó WOD-ban még villantott egy első helyet.

Emily Bridgers nagyon jól ment a három nap alatt, ezzel a teljesítménnyel bőven a mezőny fölé magaslott, ami meg is hozta számára az első helyet, legyőzve a GAMES bronzérmes Talayna Fortunatot. Ezzel három év folyamatos győzelem után letaszította őt a trónról. Emily a szakításon kívül mindegyik WOD-ban vagy az első vagy a második helyet szerezte meg, így Talayna a második, Lauren Brooks pedig a harmadik lett. A nagyon jól indító Sarabeth Phillips egyszerűen elvérzett az 5-ik és a 6-ik feladatsorban, ezzel le is kellett mondania a dobogóról és a világbajnokságon való részvételről. 

North Central

Alexandra LaChance a 7-ből 6 feladatsorban mindig az első 5-ben zárt, ami azt jelenti számára, hogy ő lett a régiója legjobbja a női mezőnyben. Ez azért különösen nagy érdem, hiszen még ha csak egy ponttal is, de maga mögé utasította Elisabeth Akinwale-t, aki nagy valószínűséggel az egyik legerősebb leányzó a Games résztvevők között. Alexandra ugye az a volt tornász (és fitness model), akiről már előzőleg írtam. Ebben a régióban a női mezőny különösen izgalmas volt, hiszen a dobogó harmadik fokára egészen az utolsó nap, utolsó feladatsoráig hárman is pályáztak. Végül Kelley Jackson állhatott fel rá 46 pontot elérve a 3 nap alatt, és rögtön őt követve két hölgy is jött, mind a kettejük 47-47 ponttal. Ami mondjuk úgy, hogy szoros, egyben bosszantó is lehet számukra! 

Kyle Kasperbauer minden bizonnyal olvasta az előző írásomat, és ennek örömére össze is kapta magát és odakerült, ahova egy Games dobogós való: az első helyre. Jacob Heppner és Alex Nettey végig nagyon küzdöttek a hétvégén, így biztos a szereplésük a világbajnokságon. Justin Allen sajnos csak a negyedik helyen zárt, 13 pontra a dobogótól, így őt idén nem láthatjuk a Games-en szerepelni, pedig szintén a kedvencek között van.

Latin America

Idén sem alkottak maradandót, az egyetlen érdekesség talán, hogy a kétszeres Games szereplő Orlando Trejo ezúttal a regionális dobogóra sem tudott felállni. A régió két küldöttje Emmanuel Maldonado és Wanda Brenton lesz. 

Canada West

Lucas Parker a hétvége koronázott királya! A három nap alatt nem sok esélyt adott a többieknek, a legrosszabb eredménye egy ötödik hely volt. Gondolom őt is meglepetésként érhette a továbbjutása, hiszen egy rövid interjúban elárulta, hogy bár erősen koncentrált a versenyre, de azért már közben azon gondolkodott, hogy hogyan fog készülni a Gamesre a továbbiakban. A másik férfi továbbjutó Tyson Takasaki, aki egy ponttal előzte meg Brent Fikowskit. Mivel a kanadai régiókból csak 2-2 ember jut tovább, így sajnos itt nem elég felállni a dobogóra, úgyhogy rendesen meg kellett küzdeni a második, továbbjutó helyért.

A lányoknál a két Emily (Abbott és Beers) a továbbjutó.

Már csak párat kell aludni és indul az európai régió. Ezúttal sajnos Kovács Lacee Scitec Team tag nélkül, aki 2011 óta először kénytelen kihagyni az Európa-bajnokságot. Így Dánia Király nélkül marad, a mi szívünk pedig picit üresebb lesz idén. Lacee sajnos a sorozatos egészségügyi problémák miatt nem indul, amit egy pici sebből induló vérmérgezés pecsételt meg. Erről annyit kell tudni, hogy igen erősen hatással van az ízületi gyulladásokra, ezt pedig sajnos csak pihenéssel lehet orvosolni. Úgy gondolom, hogy a mi Bajnokunk egy iszonyatosan nehéz, de szükséges döntést hozott meg, helyesen!

Ezúton is kívánunk neki mielőbbi felépülést és a lehetőségekhez mérten gyors visszatérést oda, ahová való: Európa csúcsára!