A Regionális harmadik napjának feladatsorai

Már csak egyet kell aludni, és megkezdődik a 2014-es Games szezon második regionális hete. Addig pedig gyorsan szaladjunk át a harmadik, utolsó nap feladatsorain.
 

Event 6

 

For time:

50-calorie row

50 box jump overs, 24/18 in. (61/45 cm)

50 deadlifts, 180/120 lb. (81/54 kg)

50 wall-ball shots, 20/14lb. (9/6 kg)

50 ring dips

50 wall-ball shots, 20/14lb. (9/6 kg)

50 deadlifts, 180/120 lb. (81/54 kg)

50 box jump overs, 24/18 in. (61/45 cm)

50-calorie row

 

Time cap: 21 minutes
 

Tehát a feladatsor csupa 50-es számokból áll, amiket minél hamarabb kell befejezni. 50 kalória evezéssel kezdődik egy C2-es evezőpadon, majd 50 dobozon való átugrás, 50 elemelés, 50 wall ball, 50 gyűrűn tolódzkodás, aztán fordított sorrendben haladunk vissza egészen az evezésig, ami a feladatsor vége.
 

3-2-1 után lehet az evező fogantyúját megragadni és elkezdeni evezni. Ha végzett a versenyző az evezéssel, átmegy a speciális dobozához, amit 10 ismétlésenként át kell forgatni a következő 10-es mezőbe mindig, vagyis csak a kijelölt helyen lehet végrehajtani az adott ismétlésszámot. Ezek után a rúdhoz megy, és gyakorlatilag ugyanezzel a módozattal 10 ismétlésenként a rudat is mindig arrébb kell cipelni/gurítani. Ezek után az 50 wall-ball, majd tolódzkodás és vissza mindent a helyére.
 

Standardek:
 

Evezés – a versenyző az evezőben ülve kezd, de nem foghatja meg a fogantyúját egészen a feladatsor kezdetéig. Csak az ellenállás nagyságát valamint a lábtartó méretét lehet változtatni, a kijelzőhöz senki nem nyúlhat.
 

Dobozon átugrás – minden ismétlés két lábbal történő ugrással kezdődik. Egy lábról ugrani és fellépni a dobozra nem megengedett. A dobozt a versenyzőnek át kell ugrania, méghozzá úgy, hogy azt kézzel nem érintheti. A dobozról lelépni vagy egy lábra leugrani megengedett. Az ismétlések során nem kell kiegyenesedni a doboz tetején.
 

Forrás: www.games.crossfit.com
 

Elemelés – csak és kizárólag a hagyományos, konvencionális elemelés használható, tehát a karoknak a térdeken kívül kell elhelyezkednie az emelés során. Így a sumo elemelés nem megengedett. A gyakorlat kezdésénél a súly a földről indul, és akkor van vége, ha a lábak és a csípő teljesen nyújtva van, valamint a vállak a rúd vonala mögött helyezkednek el. Bármilyen fogás megengedett, de a karoknak végig nyújtva kell lenniük, a súlyt visszapattintani nem lehet.
 

Wall ball – az alsó ponton a csípőnek a térdek vonala alá kell érkeznie, és ebből a guggolásból felállva kell eltalálni a medicin labdával a kijelölt pontot. A labdával a kijelölt célpont elejét kell érinteni, ez nem lehet sem az alsó vagy a felső széle. Mindenképp el kell találni a célpontot, ha a labda nem éri, akkor az nem számít ismétlésnek. Ha a labda leesik, egészen addig nem lehet felvenni a földről, még az teljes nyugalomba nem került, tehát pattanóból elkapni a labdát tilos.
 

Gyűrűn tolódzkodás – az alsó ponton a vállaknak a könyök vonala alá kell érkeznie, valamint a csípőnek a gyűrűk alá. Ha a csípő a gyűrű függőleges vonalában marad vagy felette, akkor az ismétlés nem érvényes. Bár ezt nem igazán tudom egyelőre elképzelni, hogy hogy néz ki. A felső ponton a versenyzőnek teljesen nyújtania kell a karját. A gyűrűket összeköti egy indikátor szalag, amit a felső ponton háttal mindig meg kell érinteni. Ha jól emlékszem ez egy újítás az eddigiekhez képest.
 

Forrás: www.games.crossfit.com


Event 7

For time:
 

64 pull-ups

8 overhead squats, 205/135 lb (93/62kg)


Time cap: 6 minutes


Ez viszonylag egy elég egyszerű feladatsor, lényegében minél gyorsabban kell teljesíteni a 64 húzódzkodást majd a 8 fejfeletti tartásban guggolást. Ez a WOD, ha tippelnem kéne, az elitnek úgy 1:40 körül lesz. Butterfly, szakítás, 8 guggolás, ennél nem hiszem, hogy létezhet gyorsabb módozata ennek, lévén a butterfly a leggyorsabb módozata a húzódzkodásnak, szakítással pedig a leggyorsabban lehet a fej fölé juttatni a súlyt. Daniel Petro ideje 1:47 lett. A lányokat nehéz lenne megjósolni, mert nekik arányaiban rosszabbul teljesíthető ez a feladatsor. De a legjobb idő így is magasan Talayna Fortunato nevéhez fűződik kerek 2 perccel.
 

Forrás: www.games.crossfit.com


Standardek:
 

Húzódzkodás – minden módozat megengedett (strict, kipping, butterfly), mindaddig még a követelményeknek eleget tesz. Az alsó ponton a kezeknek teljesen nyújtva kell lenniük, fent pedig az állnak a húzódzkodó rúd fölé kell mennie.
 

Fejfeletti tartásban guggolás (OHS) – a guggolás szabályai érvényesek, tehát a már elmondott dolgok. A csípőnek a térdek vonala alá kell érkeznie az alsó ponton. Fenti pozícióban teljesen nyújtottnak kell lennie a kezeknek, a csípőnek és a lábaknak, és a rúdnak a test függőleges vonalában kell elhelyezkednie a fej fölött. A rudat bármilyen módon a fej fölé lehet juttatni. Az első ismétlésként elfogadott a beülve szakítás, ha az a mélységbeli követelményeknek megfelel.
 

Forrás: www.games.crossfit.com