Klokov interjú a BOXROX-on

 

2005 óta - mikor is világbajnok lett a -105 kg-os kategóriában - Dimitry Klokov az egyik legnagyobb csillaga az Olimpiai Súlyemelésnek. Aztán Bejingben az Olimpián ezüstéremmel folytatta menetelését 2008-ban, valamint van két ezüstje és két bronza is világbajnokságokról. Maga a CrossFit közösség pedig világszerte ismert szemináriumai miatt is sokszor hallja a nevét, ahol olyanokat tanít mint hogyan fejlesszük valamint javítsuk technikánkat az emelésben, valamint összességében hogyan legyünk jobbak az Olimpiai Súlyemelésben.

 
Áprilisban a BOXROX stábja Berlinben, a Myleo CrossFit teremben kapta el Klokovot egy interjúra, ahol éppen egy szemináriumot tartott a következő programmal: emelések bemutatása, versenyekre való felkészülés, erőnövelés, hatékonyság, mozgásminőség, mobilitás, táplálkozás és „regeneráció”. Az interjúban a jövőbeni terveiről, a legnagyobb emeléseiről és a CrossFit-ről beszélt, hogyan látja ezt a sportot.

 
„100%-ig fontos számomra, hogy a súlyemelés minél népszerűbb legyen.  Minden egyes országban, ahol a CrossFit egyre népszerűbb, ugyanez történik a súlyemeléssel is. Nagy köszönet a CrossFit-nek ezért!” – Dimitry Klokov

 


Forrás: www.boxrox.com