Sam Briggs várta a meghívót
Előtörténet
Sam Briggs, a kurrens CrossFit Games világbajnok 4. helyezésével az Európai Regionálison nem tudta kvalifikálni magát az idei GAMES-re (mint később kiderült Lindsey Valenzuela, kurrens VB ezüstérmes sem). Talán érdemes megjegyezni, hogy korábban, ha volt világbajnok jutott kvalifikáló helyezéshez, akkor a kvalifikációt hátrább csúsztatták. A CF szabályzatban szereplő kitétel is érdekes, mely szerint a CF cégnek joga van bárkit meghívni a GAMES-re (és például meghívták korábbak Clever-t).Sam interjú
Az élő interjú még a múlt hétvégén élőszóban készült a SoCal regionálison. Hátulról kezdve az elhangzottak visszaidézését megtudtuk, hogy Sam még nem zárta ki, hogy kap wildcard meghívót és kijelentette, hogy el is fogadná. Mint később azt a szintén élőben nyilatkozó főszervező, Dave Castro elegánsan közölte, idén senkit nem fognak meghívni és ez így van jól.

Visszatérve az interjú elejére, Sam elárulta, hogy amikor becsúszott a 26. hely a kézenjárásnál, akkor már valójában tudta, hogy vége a dalnak. Ennek ellenére meg akarta mutatni a többi WOD-ban, hogy mit tud. Bevallása szerint igazából jobban tartott a szakítástól. Az ő preferenciája is az lett volna egyébként, ha nem ilyen 1 hiba és vége stílusban lett volna ez lebonyolítva. A végső bukásához hozzájárult az is, hogy az utolsó WOD-ban a fej fölötti guggolás is a gyengéje, amit arra vezet vissza, hogy a vállmobilitása még nem elég jó, így a kézenjárás és az OHS is szenved ettől. Korábban a szakítás is, ami most már kevés ismétlésnél nem annyira kritikus, inkább csak soknál. 

Egyébként kb. 7 méter plusz kézenjárás már megadta volna neki az első helyet! A tervei szerint 1 hosszt akart menni, ami nem jött össze. Az utolsó, 64 húzódzkodás, 8 OHS feladatban edzésen 2'41" volt a legjobb ideje és versenyhelyzetben reménykedett 2'30"-ban olyan stratégiával, hogy huzi után pihen 30 másodpercet, de erre a versenytársak miatt nem volt ideje, és az említett idők egyébként sem lettek volna elég jók.

Sam mesélt arról is, hogy most már felmondott és nem dolgozik tűzoltóként, úgyhogy most hoppon maradt picit, de készül a jövő évre. Briggs egyébként egy nagyon kedves valaki, és – bár ez interpretáció kérdése, hogy jó vagy rossz – igazából nem élt panasszal a CF szervezők felé (mondjuk azt még nem tudta biztosan, hogy nem hívják meg). Valahol azt látjuk, hogy a CF és a versenyzők viszonya egy abúzív kapcsolat, ahol persze a CF HQ nyújt pozitívat is, de a nap végén mindig nekik van igazuk és a versenyzőket nem annyira veszik emberszámba, ha nem muszáj (pénzt kérnek tőlük az indulásért, stb.)

Sam viccesen felvetette azt az ötletet is, hogy a kibukott jók kapjanak lehetőséget egy impromptu csapatot összedobni és abban a kategóriában elindulni! :)

Sam a regionális utáni hétfőn már edzett, részben azért, hogy ledolgozza a másnaposságát! :D