Regionális utolsó hete: South West

Forrás:http://games.crossfit.com
 

A héten véget ér az idei Regionális szezon, ami három hét elteltével rengeteg izgalmat, bánatot, örömet és mérget okozott a CrossFit szerelmeseinek. Elvesztettük legnagyobb sztárjainkat, kaptunk helyettük sok újat, mindenképp egy emlékezetes Showt produkált a CrossFit HQ.

 
Az utolsó héten South West, NorCal, North East és Africa régiókat láthatjuk majd.

 
A mai nap South West-et vesézzük ki kicsit alaposabban.

 
Ebben a régióban elég sok változás van idén, például, hogy a Games veteránnak számító Matt Chant nem fogjuk látni 2014-ben, ugyanis már márciusban bejelentette, hogy egy hátsérülés miatt ki fogja hagyni a szezont. Matt 2012-ben második helyen végzett a Games-en Rich Froning mögött.

 
Az update showban Mattnek kellett megnevezni öt embert, akik szerinte a dobogót fogják ostromolni.
Chris Hoppeval kezdte, akinek ez már nem az első regionális szereplése lesz, és egy nagyon jó versenyzőről beszélünk, akinek mindenképp ott a helye a Top 5-ben.

 
Matt Hathcock volt a következő név, aki odaérhet. Egy nagyon jó versenyzőről van szó, de ezek ellenére a sajáttestsúlyos dolgok megfoghatják, amiből meg idén elég sok van. Majd meglátjuk, egy dobogó szintén kijárhat neki, bár Matt Chan szerint nem fog összejönni az egyéni Games kvalifikáció, neki pedig hihetünk, sokkal jobban vágja a témát, mint mi.
 

Chris Spealler a tavalyi nagy csalódás után újult erővel tér vissza. 2013-ban nem tudta magát kvalifikálni a Gamesre, a saját régiója csúnyán fogalmazva egyszerűen benőtte. Ráadásul a feladatsorok is iszonyatosan kemények voltak, amikben egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt a dobogóért. Az idei feladatsorok mindenképp neki fognak kedvezni, Matt Chan szerint ha az első napon egy viszonylag rosszabb helyet is fog szerezni szakításban, egészen biztos, hogy a harmadik nap végén a dobogón fog állni. Mint már sokszor hangsúlyoztuk, a mostani feladatokban nincsenek nagy súlyok, és talán az 50-es WOD-on kívül nincs is olyan igazi embert próbáló, mint amiket megszokhattunk már a regionálisokon, ez pedig Chris malmára fogja hajtani a vizet.

 

 
 
Lesz a héten egy Tommy Hackenbruck nevű emberkénk, aki úgy döntött, hogy kétszeres világbajnok csapatát a Hacks Pack UTE-t „feloszlatva” idén egyéniben indul. Na meg persze a többieknek is van egyéb elfoglaltságuk, szóval nem ilyen egyoldalú a dolog. Egy brutál jó versenyző, akinek minden képessége meg van arra, hogy egyéniben taroljon, és egyáltalán nem is okozna senkinek meglepetést, ha ezt megtenné. Ennek ellenére itt is lehetnek kisebb gondok a tornász mutatványokkal.

 
 Forrás: http://games.crossfit.com

 
Adrian Conway, nyerni fog! Ezt így röviden megmondta Matt is, nem nagyon tudna még gyengeségét sem kiemelni, viszont végig nagyon keményen dolgozott az idei évre.


A lányoknál mindenképp érdemes lesz figyelni Andrea Ager-re, aki az idei évet ebben a régióban kezdi, elhagyva a SoCal-t. A tavalyi győztesre Tiffany Hendrickson-ra és Mandi Janowitz-ra, aki mindössze két évvel ezelőtt ismerkedett meg a CrossFit-el, aztán Tommy Hackenbruck szárnyai alá került, ahol iszonyatos gyors fejlődéssel idén már az első helyen végzett az Openen. Gyorsütemű fejlődése nem meglepő, hiszen egy elég régre visszanyúló atlétikai múlttal rendelkezik, ami nagyon jól kamatoztatható a CF-ben.