WOD CRUSHER WOMEN'S MINI TRAINING CAMP


Beszámoló
Mint talán azt sokan tudják, Jung Beával személyre szabott CrossFit® versenyfelkészítés keretében dolgozom. Bea bár kvalifikálta magát nemzetközi versenyre már korábban is (Battle of London 2014), illetve csapatban bronzérmesek is lettek tavaly Lengyelországban, a júniusi French Throwdown Párizsban lesz az első, amire egyéniben el is megyünk. A verseny a legnagyobb európai rendezvények között van, és olyan Regionális szintű versenyzők fémjelzik többek között mint Björk Odinsdottir, Sara Sigmundsdottir, Marianna Tzourtzek, Gwendolin Sona. Bea 15. helyen kvalifikálta magá!
 
Ehhez a versenyhez terveztem meg azt, hogy 2 héttel a megmérettetés előtt egy versenyszimulációs hétvégét, egy mini edzőtábort tartsunk Beának.
 
Dátum: 2014. június 7-8.
Helyszínek: BUDAPEST BARBELL, CROSSFIT TESSERACT, CROSSFIT BUDAPEST
 
Logisztikai és fókusz okok miatt túl sok embert nem akartam meghívni. Rétházi Csilla (több hazai open verseny győztese) Pécsről lett az egyik, mivel egy ideje őt is segítem, valamint jók az alapjai sok tekintetben és jó a “motorja”. Rajta kívül Kocsis Katát kértem fel mint abszolút erőben húzóember Beának


 
 


 

Célok
Nem tudom, hogy hányan gondolkodnak el azon, hogy egy adott menetrendben és mennyiségben edzegetnek a hétköznapokban és aztán elmennek egy versenyre, ami teljesen más időbeosztást, helyszínt, eszközöket, munkamennyiséget, stb. kényszerít rájuk. Ekkor nem lehet automatikusan azt várni, hogy valaki jól, esetleg az edzéseredményeinél még jobban teljesítsen! Persze azért nem lehetetlen, mert vannak, akikre a tét, a közönség pozitív befolyással van, de lehet, hogy még jobb is lehetne a teljesítmény.
 
A versenyszimulációs hétvége célja tehát az volt, hogy szinte totálisan hozza azokat a körülményeket, amelyek Párizsban várni fognak Beára. Idegen helyek, versenytársak, 7 WOD a két nap alatt, előre fixált menetrend. Emellett a több helyszínen végrehajtott WOD-okban olyan jó eszközöket tudtunk bevetni, amelyek nem feltétlenül állnak rendelkezésünkre a hétköznapokban (pl. kicsit a falhoz, ablakhoz közel van a mászókötelünk, jó lábnélküli kippinget nem lehet rajta abszolválni).

 

 


 
 

A feladatok természetesen a nemzetközi versenyszínvonalnak megfelelően voltak összeállítva, részben támaszkodva a tavalyi francia versenyprogram ízére, valamint a Regionális elemeire. Nyilvánvalóan nem mennénk ilyen színvonalú nemzetközi versenyre, ha a Bea bármit nem tudna megcsinálni, beleértve a gyűrű munkát, lábnélküli kötélmászást, vagy kipping nélküli erőből HSPU-t például!


 A hétvégén belül a bemelegítések, táplálkozás, pihenés tudatos finomítása is fontos volt. Emellett az egész eseményt megelőzően és annak haladtával is a mentális oldal szintén kiemelt jelentőségű! Nagyon sokan dominánsan negatív párbeszédet folytatnak a fejükben. Nyilván a megfelelő munka elvégzése mellett, de a pozitív gondolatoknak és vizualizációnak van itt helye! A CrossFit-ben nyilván mindenki elfárad, még Froning és Sam Briggs is, ez adott, azzal tehát nem kell foglalkozni, hogy “mennyire nehéz lesz” egy WOD vagy verseny, ez nem lehet alapja negatív hozzáállásnak (maximum nem kell indulni, ha valaki nincs felkészülve).

 Eredmények
Különösebben nem akarom taglalni az eredményeket, mindenki bevallása szerint a hétvége maximálisan szállította az elvártakat és hasznos volt mindenki számára. És nagyon élvezték a lányok! :D
 
Számomra is fókuszálta, tudatosította mindkét tanítványom esetében, hogy mire kell egyénileg koncentrálni a további hatékony és gyors fejlődés érdekében, valamint Bea esetében a párizsi kaland során.
 
Köszönöm azoknak, akik segítettek a hétvégén, a fentebb megnevezett termeken túl: Lukács Attilának, Lukács Imikének, Juhász Iminek és persze a “húzó” lányoknak!
 
Get some!