Open 15.1 magyar leírás

 

15.1
9 perc AMRAP
15 Toes to Bar
10 Deadlift 52 / 34 kg
5 Snatch 52 / 34 kg

15.1a
1 ismétléses maximum Clean & Jerk
6 perc időlimit
 
Megjegyzések

A feladatsor a húzódzkodó alatt állva kezdődik, úgy hogy a rúd már a kategóriának megfelelő súlyon van. 15 Toes to Bar után (felülés vagy térdemelés a Scaled kategóriáknak) a versenyző a rúdhoz megy, majd végrehajt 10 elemlelést, amit 5 szakítás fog követni. Amint az ötödik ismétlés szakítás is készen van, vissza kell térni a húzódzkodóhoz megkezdeni a következő kört.

A 15.1-hez az eredményed annyi lesz, ahány ismétlést összesen végre tudtál hajtani!

Ahogy az óra eléri a 9 percet a 15.1-es feladatsornak vége lesz, és azonnal kezdődik a 15.1a ugyanannál a futó óránál. Tehát az első részre 9 perced, a másodikra 6 perced van, így az órádat 15 percre kell állítani.

Ugyanazt a rudat kell használni a 15.1-ben és a 15.1a-ban is. A versenyzőnek saját magának kell felpakolnia a súlyt a rúdra, segítsége nem lehet. Minden kísérlet előtt be kell mondani, hogy mi lesz a súly! Fél fontnál könnyebb tárcsát nem lehet használni. Hat percben belül a versenyzőnek bármennyi próbálkozása lehet.

A 15.1a-hoz az eredményed annyi lesz, amennyi súlyt sikeresen kilöktél fontban.

Ha a versenyző úgy dönt, hogy újracsinálja a feladatsort, akkor annak mind a két részét újra meg kell csinálnia, nem tarthatja meg egyik eredményét sem az előző próbálkozásaiból.

Holtverseny
A 15.1a-hoz az eredményed annyi lesz, amennyi súlyt sikeresen kilöktél fontban. Az eredményt egész számokban kell megadni. Ha holtverseny alakul ki, két versenyző közül az kerül előrébb, akinek a testsúlya kevesebb. Ezt a profilodon kell megadnod. 10 fontonként nőnek a súlycsoportok, értsd: 180-189, 190-199, 200-209 stb. 1 kg = 2,2 lbs.

Az affiliált terem felelőssége az, hogy ezek a dolgok rendben menjenek, hitelesítsék a pontokat és a versenyző testsúlyát. Ha egy versenyző nem tünteti fel a testsúlyát, attól még lesz érvényes eredménye. Viszont egyenlőség esetén ő kerül hátrányba azzal szemben, aki feltüntette a testsúlyát. Tehát érdemes ezt a lépést nem kihagyni!

Felszerelés
-Húzódzkodó
-Rúd
-Szorítók (kötelező használni)
-Tárcsák, amiket a 15.1-ben használsz
-További tárcsák, amiket a 15.1a-ban fogsz használni (0.5 fontnál kisebb tárcsa nem megengedett)
Mindig bizonyosodj meg róla, hogy a feladatsorhoz elegendő helyed van, a munkádat nem akadályozza semmi, biztonsággal végre tudod hajtani a gyakorlatokat, nincsenek a földön széthagyott, útban lévő tárcsák, eszközök!
*A hivatalos súlyok fontban vannak megadva. A legkisebb elfogadható súlyok kilógrammban megadva a 15.1-hez 52/32kg az Rx’d-hez, 38/25kg a Scaledhez, Mastershez és Teenagehez, 29/20 kg a Scaled Mastershez és Scaled Teenage kategóriákhoz. A végeredményt is át kell majd váltanod fontra, nem adhatod meg azt kilógrammban. A 20 kiós rúd 45 fontnak, a 15 kilós rúd pedig 35 fontnak számít.

Videózási szabályok
A videózást a használt súlyok, rúd bemutatásával kell kezdeni, ahol az értékek jól láthatóak. A videó felvételeket nem lehet vágni és szerkeszteni. Egy második személynek és az órának is végig látszódnia kell az egész videóban. A videót érdemes oldalról felvenni, hogy minden standard jól látszódjon!

Standardek

Toes-to-bar : A gyakorlat nyújtott testes függésből indul, innen kell feljuttatni a lábfejeket a húzódzkodóhoz. Mindkét lábnak egyszerre kell érintenie a rudat a két kéz között! Az alsó ponton a kezeknek, csípőnek teljesen nyújtva kell lenniük, a lábfejeknek pedig a rúd függőleges síkja mögé kell érkezniük, a test mögé.
 


Térdemelés: A gyakorlat ugyanúgy indul, mint ahogy a Toes-to-bar is, viszont itt a térdet kell emelni a csípő vízszintes síkja fölé.
 

Felülés: Minden egyes ismétlés azzal kezdődik, hogy a versenyző háta a földet érinti, a térdek be vannak hajlítva és a kezekkel a padlót meg kell érinteni a fej fölött. A fenti pozícióban a felsőtestnek érinteni kell a lábakat, valamint kézzel meg kell érinteni a lábfejeket. AbMat használható.
 

Deadlift: Konvencionális elemelés, ahol a kezek a térdeken kívül helyezkednek el. Sumo elemlés nem megengedett. A rudat a földről kell felemelni, egészen addig, amíg a térdek és a csípő el nem éri a teljes nyújtottságot, valamint a vállaknak a rúd mögé kell kerülnie. A kezeknek nyújtva kell lenniük! Visszapattintás nem megengedett (nem egyenlő a touch n’ go-val).
 Szakítás: A rúd a földről indul, amit egy folyamatos mozdulattal a fej fölé kell juttatni. A legtöbb kategóriában ez nem ground-to-overhad bárhogyan, hanem tényleges szakítás. A Clean and Jerk nem használható. A Scaled kategóriának viszont lehet használni! Touch n’ go szintén használható. Visszapattintás nem megengedett.
Ha üres rúddal dolgozol, vagy olyan tárcsákkal, amik kisebbek a standard bumper méretnél, akkor minden egyes ismétlésnek jól láthatóan a térd alól kell kezdődnie.
A felső ponton kötelező a teljes lockout, nyújtott karok, csípő, térdek, és a rúdnak a fej felett, a testtel egy vonalban kell elhelyezkednie.
 

Clean & Jerk: A 15.1a-ban a clean and jerk az földről fejfölé juttatást jelent, bárhogyan. Muscle Clean, Helyből Felvétel, Beülve Felvétel vagy Ollózva Felvétel mind használható, hogy a rudat a vállaidra juttasd. Nyomás, Láblökéses Nyomás, Helyből Lökés és Ollózva Lökés is használható a rúd fejfölé juttatásához. A rúd a földről indul. A fej fölötti pozícióban a teljes lockout kötelező, karokat, csípőt, térdeket nyújtani kell, és a rúdnak a fej felett, a testtel egy vonalban kell elhelyezkednie.
 

Kategóriák a 15.1-hez:

Rx’D
(A Mastersek is ide tartoznak 54 éves korig)
9 perc AMRAP
15 Toes to Bar
10 Deadlift 52 / 34 kg
5 Snatch 52 / 34 kg

Scaled
(Scaled női és férfi versenyzők 18-54 éves korig)
9 perc AMRAP
15 Függésből Térdemelés
10 Deadlift 38/25kg
5 Snatch* 38/25kg
*földről fejfölé juttatás (C&J is)

Masters
(Masters 55+)
9 perc AMRAP
15 Toes to Bar
10 Deadlift 38/25kg
5 Snatch 38/25kg

Masters Scaled
(Scaled Masters 55+)
9 perc AMRAP
15 Függésből Térdemelés
10 Deadlift 29/20 kg
5 Snatch* 29/20 kg
*földről fejfölé juttatás (C&J is)

Teens
(Teens 14-17)
9 perc AMRAP
15 Toes to Bar
10 Deadlift 38/25kg
5 Snatch 38/25kg

Scaled Teens
(Scaled Teens 14-17)
9 perc AMRAP
15 Függésből Térdemelés
10 Deadlift 29/20 kg
5 Snatch* 29/20 kg
*földről fejfölé juttatás (C&J is)

15.1A minden kategóriának ugyanaz!

Forrás: http://games.crossfit.com