2016 CrossFit Games Open első hét


Megérkeztek a 2016-os Open első feladatsorának eredményei. Mint általában mindig, a WOD nagyon vegyes érzelmeket váltott ki a publikumból, de talán a legnagyobb probléma az első hét helyigénye volt. A majd 8 méteres hosszúságú „pálya” kijelölése úgy, hogy logisztikailag a húzódzkodó is megfelelő helyen legyen, az nem csak Magyarországon okozott sok mindenkinek problémát, de számos más országban is. De szerencsére mindenki sikeresen megugrotta ezt az akadályt.
 

Magyar fronton egy nagy változás történt idén, mégpedig az, hogy Laceet nem láthatjuk már versenyezni. Bár megcsinálta az első feladatsort, szigorúan intervallum edzésként 160-as pulzussal. Eredményt nem írunk, jobb az mindenkinek :)
 

Szeretnénk gratulálni a magyar mezőnynek, szép indítás volt. WOD CRUSHER versenyzőinket kiemelnénk, akik jelenleg így állnak:


Magyar lányok között Jung Bea indult, Fédra idén távol marad az Opentől.
Bea 221 ismétléssel a csak magyarokat felvonultató ranglistán a 4-ik helyet csípte meg, ami az európai tabellán 342-ik helyet éri.

 


Varga Zsolti másik magyar indulónk, Viktor pedig szintén kihagyja az idei Opent.
Zsolti 273 ismétléssel a magyar listán a második helyet foglalta el, ami Európában a 226-ik helyet jelenti.

 


Nagyon szépen hozták a „kötelezőt” külföldi versenyzőink:
Phil Hesketh Dubaiban teljesíti be versenyzői és edzői karrierjét, így ő az afrikai régióhoz tartozik, ahonnan az Open alapján a legjobb 10 versenyző jut majd tovább a Meridian Regionálisra. Az utóbbi években ez a régió óriásit erősödött, hiszen nagyon sok top versenyző vállal ebben a térségben edzőként munkát. Phil 312 ismétléssel jelenleg a 2-ik helyet szerezte meg holtversenyben az afrikai régióban, ami világszinten a 116-ik legjobb eredmény.

 


Steven Fawcett az Egyesült Királyság legfittebb férfiúi címmel bír, akiből árad az angol „fanyar” humor. Tavaly megnyerte az európai Opent, és Phillel együtt – legjobb barátjával – kvalifikálták magukat a CrossFit Gamesre, miután a Regionálison az első ötben végeztek.
Steven 327 ismétléssel jelenleg a negyedik legjobb európai férfi, ami a világranglistán jelenleg a 17-ik helyre repíti.

 


Björgvin Karl Gudmundsson! Björgvin biztos, hogy nem fogja magát megszakítani az Openen, mint ahogy tavaly sem tette ezt. Egyértelműen az idei célja, hogy elhozza valamelyik szépen csillogó érmet a CrossFit Gamesről, ami sokkal többet ér. Tavaly óriásit küzdve a 3-ik helyre futott be a világbajnokságon. Az elmúlt egy év edzésmunkája minden bizonnyal meghozza majd a várva várt eredményt, hiszen a világ legtudatosabb versenyzői közé tartozik, ami mellé óriási szorgalom és elhivatottság párosul. Björgvin 324 ismétléssel Európában a 8-ik, világ szinten pedig a 36-ik helyen áll.

 
 

Sara Sigmundsdottir, szintén Games dobogós versenyző. Tavaly nagyon sokan mertek volna arra fogadni még az utolsó napon is, hogy könnyedén nyeri majd a világbajnokságot, sajnos becsúszott egy kis baki, aminek köszönhetően talán tapasztalatlanságból elkalkulálta magát, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel élete első CrossFit Games versenyén. Sara megszállott, igazi fanatikus, őt ez repíti feljebb és feljebb. 325 ismétlést gyűjtött az első feladatsorban, ami Európában a 6-ik helyre elég, ez pedig a világon a 14-ik legjobb eredmény.

 
 

Mit várunk a következő hetektől? Az eddigi tendenciát követve szerintünk a 3-ik feladatsor környékén beüt a Hardcore feladatsorok korszaka és reálisabb képet kaphatunk az európai és a világranglistáról is.
 

Mindenkinek kívánunk sok sok erőt és kitartást az elkövetkezőkre!